amb el Col·lectiu Punt6…

Preciosa i interessant trobada entre el Col·lectiu Punt6 i les noies i nois de l’escola.

Què tenen en comú la mirada de les noies i els nois que participen del projecte i la mirada de dones com la Zaida i la Blanca del col.leciu Punt6?

Quins coneixements tenen les dones al voltant de l’espai públic? Quin coneixment té la infància?

Quins són els punts en comú, on conflueixen interessos, desitjos i necessitats?

Què passa quan la infància i les dones participen de processos on es fan conscients la seves formes d’apropiació de l’espai públic?

Les noies i els nois de l’escola, han compartit durant un matí el seu procés de treball amb la Zaida i la Blanca,

Han explicat amb el suport del mapa del barri, quines son les seves pràctiques, a on juguen, passejen, xerren i es troben amb amics, desconeguts i familiars. Què senten quan estan fora de casa, amb qui es troben, per on circulen… Quins conflictes i potencials tenen els espais. Quins desitjos i necessitats tenen les noies i els nois de 9-12 anys, les mares, els més petits, els avis…

Quines idees i propostes serien possibles….

La Zaida escolta, la Blanca també i després ens han explicat com treballen elles,  quins son els punts de contacte entre el seu treball i el nostre.

Converses, idees, preguntes:

Què fa una arquitecta si no construeix cases? Què necessiten les dones per habitar l’espai públic per ser més visibles a l’espai públic? Quines dones han fet història i per què? Quins noms de carrers i places tenen noms de dones? Quines necessitats i desitjos tenen les dones per poder habitar i practicar l’espai públic?

Qui era Victor Català? Qui va escriure Harry Potter, com es diu? Qui ha hi darrera del nom J.K Rowlling?  Per què?

Què es el més important del projecte arquitectònic? La gent? Les persones? …..

Un diàleg meravellós entre la infància que sap molt sobre urbanisme i dues dones plenes de sensibilitat, coneixments i sabers quotidins sobre les dones i la ciutat

Aquesta presentació amb diapositives necessita JavaScript.

Anuncis